Vier redenen om te kiezen voor een stijve opblaasbare boot vs. glasvezel boot

De tijd van het jaar nadert, waarin schippers overal het internet afstruinen op zoek naar ‘het’ sup board. De ideale boot heeft robuuste kenmerken die perfect aansluiten bij de prestaties, het vaargedrag, de stijl en de veiligheid. Mogen we schippers die twijfelen over wat voor boot ze dit seizoen willen kopen, een beetje aanmoedigen om eens te kijken naar een stijve opblaasbare boot in plaats van een standaard glasvezel boot?

Natuurlijk, we zijn misschien een beetje partijdig omdat we dit soort boten ook maken. Maar luister naar ons en bekijk de top vier redenen waarom wij vinden dat een stijve opblaasbare boot een plaats verdient in uw toekomstige bootavonturen. Wilt u dit niet bekijk dan eens de talamex funtube. 

Gemakkelijk te manoeuvreren en veilig

Rigid inflatables zijn licht van gewicht, wat ze zeer responsief maakt om in te bewegen. Ze bieden een nauwkeurige vaarervaring waardoor ze een top keuze zijn voor vaargebieden die drukker neigen te zijn. Eigenaars zullen waarderen hoe gemakkelijk deze stijl boot is aan te meren, wat wordt aangevuld door de opblaasbare zijkanten die fungeren als de perfecte fenders in minder dan ideale omstandigheden. Een opblaasbare boot met een V-romp heeft een optimale waterverplaatsing waardoor de kapitein meer controle heeft over het besturen van de boot. Controle is gelijk aan veiligheid, combineer dat met een opblaasbare kraag, en de kapitein kan met een goed gevoel zijn hele familie aan boord plaatsen.

Krachtig en stabiel

De ontwerpen van rigide opblaasbare boten maken het mogelijk dat het vaartuig krachtigere motoren aankan. Immers, deze vaartuigen zijn zo vaak te vinden in noodboten omdat ze overal doorheen moeten kunnen. Het lichtgewicht ontwerp betekent dat het vaartuig niet zoveel paardenkracht nodig heeft als de gewone glasvezelboot. De stijve romp van deze boten biedt de stabiliteit die zeer weinig glasvezel tegenhangers kunnen bieden. Veel maritieme professionals zeggen dat deze boten zo goed als onzinkbaar zijn. Zelfs op snelheid, de stijve opblaasbare boot biedt een stabiele rit als skims de oppervlakte met voldoende dichtheid en kracht om het te houden op lage zwaartekracht.

Brandstofefficiënt

Hoe lichter het vaartuig, hoe minder brandstof het zal verbruiken. Een opblaasbaar vaartuig zal een aanzienlijke impact hebben op de portemonnee van de eigenaar, alleen al in brandstofkosten. Het vaartuig heeft minder brandstof nodig om op snelheid te komen, wat de afstand vergroot en langere dagen op het water mogelijk maakt.

Bruikbaarheid

Er is geen wedstrijd als het gaat om de verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden van dit soort vaartuig in vergelijking met gewone glasvezel modellen. Een opblaasbare kan het werk van titanen doen en militaire of noodsituatieresponders het hulpmiddel aanbieden dat zij nodig hebben om hun werk gedaan te krijgen. Het ontwerp van stijve opblaasbare boten zorgt voor een comfortabele rit omdat de kraag veel van de impact kan absorberen die de omstandigheden op de oceaan kunnen produceren. Met een meer smalle romp, is er minder oppervlakte voor water om het vaartuig rond te gooien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.