Iedereen die in 2022 een rijbewijs in Massachusetts wil, moet een auto meenemen voor de test op de weg, kondigt RMV aan

Vanaf volgend jaar moet iedereen met een leervergunning die een rijbewijs in Massachusetts wil, een voertuig meenemen voor de test op de weg, zo maakte het Register van Motorvoertuigen donderdag bekend.

Verandering

Die verandering begint op 3 januari. Kandidaten die zijn gepland voor testen via een rijschool, moeten bevestigen dat ze toegang hebben tot het voertuig van de school voor de test op de weg, aldus de RMV in een verklaring.

Sinds juni 2020 heeft de RMV, met COVID-19-protocollen, een vloot voertuigen in Massachusetts ingezet voor tests op de weg. Online verkeersborden oefenen is mogelijk online. Die voertuigen werden regelmatig schoongemaakt en ontsmet, aldus de RMV.

Het gebruik van die voertuigen zal eindigen op 31 december, aldus de verklaring

Kandidaten die op zoek zijn naar een motorrijbewijs zullen hun eigen motorfiets blijven leveren om te testen, aldus de RMV. “De RMV is dankbaar voor de steun die we hebben gekregen van onze MassDOT Highway Division-partners en andere Commonwealth-agentschappen die de RMV-voertuigen uit hun eigen wagenpark hebben geleend op het hoogtepunt van de pandemie. Deze voertuigen stelden ons in staat om op een veilige en gezonde manier door te gaan met testen op de weg en het verlenen van vergunningen tijdens de noodtoestand en het nakomen van de pandemie”, aldus Registrar of Motor Vehicles Colleen J. Ogilvie. “De terugkeer naar het gebruik van testaanvragers op de weg met hun privé-personenauto’s biedt de RMV de mogelijkheid om testdiensten terug te brengen naar alle hoeken van Massachusetts.”

 

Gezichtsbedekking verplicht

Iedereen die in een voertuig zit voor een test op de weg, inclusief de aanvrager, sponsor en examinator, zal verplicht blijven een gezichtsbedekking te dragen, aldus de RMV. online auto theorie oefenen is mogelijk online. Bovendien zullen aanvragers worden gevraagd om vóór de test de ramen open te houden voor ventilatie en de oppervlakken rond de passagiersstoel en de middenconsole van het voertuig schoon te maken of af te vegen, aldus de verklaring.

 

Door deze wijziging kan de RMV begin volgend jaar weer testen op de weg op deze locaties:

Cape Cod en de eilanden (South Yarmouth, Nantucket en Martha’s Vineyard)

Centraal- en West-Massachusetts (Southbridge, Easthampton, Chicopee)

Zuidoost-Massachusetts (Fall River, New Bedford)

Noordoost-Massachusetts (Lawrence, Lynn)

 

De RMV zei dat particuliere personenauto’s die worden gebruikt voor een rijbewijs van klasse D moeten voldoen aan de vereisten:

In goede werkende staat verkeren en een veiligheidscontrole kunnen doorstaan.

In het bezit zijn van een geldig kenteken en actuele keuringssticker.

Zorg voor voldoende zitplaatsen naast de bestuurder voor gebruik door de examinator en zorg voor een achterbank voor de sponsor.

Aanvragers wordt gevraagd om vóór de test de oppervlakken aan de passagierszijde en het midden van het voertuig schoon te maken/af te vegen.

Ontworpen zijn om de examinator een noodstop te laten maken met behulp van de parkeerrem. Als dit niet het geval is, kan het voertuig niet worden gebruikt voor de test op de weg.

Elk voertuig met een middenconsole die geen parkeerrem als onderdeel van de console heeft, kan niet worden gebruikt.

Elk voertuig dat de examinator geen onbelemmerde toegang tot de parkeerrem geeft, kan niet worden gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.