9 Tips om op de juiste manier op elektrische Steps te rijden

We leggen ze uit en lichten het toe.

Hoe rijdt u op een elektrische Step?

Brum Brum! Het geluid kennen we allemaal wel van elektrische Steps in oude stijl. De wereld is veranderd en zo ook de voertuigen en verkeersregels. Technologie heeft de wegen en woon-werkverkeer overgenomen, waardoor elektrische Steps een van de beste voorbeelden zijn. E-Steps zijn een van de veiligste rit, maar heeft nog steeds een aantal tips over het rijden die niet kunnen worden over het hoofd gezien. Vergeet niet om de onderstaande video over het rijden tips te bekijken.

Bekijk ook alvast het mooie aanbod op: https://nr1elektrischestep.nl Hierop geven we ook antwoord op de vraag: wat is de beste xiaomi step?

1. Bescherm uw lichaam

Veel ongevallen kunnen niet worden afgewend, zelfs als u voorzorgsmaatregelen neemt. Daarom is het essentieel om beschermende helmen, kniebeschermers en elleboogbeschermers te dragen. Draag altijd een elleboog- en kniebeschermer om de gevoelige huid op die plaatsen te beschermen tegen schaafwonden en krassen. Handschoenen zijn een betere optie ook voor het aanbieden van grip op het stuur.

2. Controleer de banden

Vergeet nooit om de banden te controleren voordat u vertrekt om te rijden. Het is vooral verplicht om de luchtdruk in de banden te controleren. Controleer voortdurend wanneer de loopvlakken versleten zijn. Vervang ze indien nodig.

Opmerking: ElectricStepCritic.com wordt door lezers ondersteund. Wanneer u koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie te verdienen zonder extra kosten voor jou.

3. Focus tijdens het rijden

Het is gemakkelijk om uw aandacht te verliezen van uw omgeving tijdens het rijden. Let op voetgangers, tegemoetkomend verkeer en andere obstakels. Je moet extra voorzichtig zijn om ongelukken te voorkomen. Houd je aan de voorschriften en regels, volg het pad van mensen en behoed jezelf voor geteisterde plekken.

4. Wees je bewust van barrières

Barrières kunnen bestaan uit kuilen, hobbels en spleten. Deze zijn een van de belangrijkste redenen van e-bike ongevallen. Concentreer je tijdens het rijden of vertraag en stop indien nodig. Idealiter is het belangrijkste aspect om kalm te blijven, langzaam uw snelheid te verminderen totdat u volledig tot stilstand komt. Als stoppen niet mogelijk is, ga dan onmiddellijk naar een minder druk gebied of weg van het verkeer. Pas ook op voor plassen. Plassen lijken misschien onschuldig, maar ze kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn. Ze kunnen gaten en andere spleten verbergen die tot ernstige verwondingen kunnen leiden.

5. Vermijd gladde oppervlakken

Wees extra bewust tijdens het rijden op een e-bike op gladde en natte oppervlakken zoals marmeren tegels, metalen oppervlakken, natte straten, en modderige trottoirs. Water maakt het moeilijker voor de banden om je Step te ondersteunen, vermindert de wrijving tussen de banden en de weg en kan mogelijk verwondingen veroorzaken. Houd altijd een lage snelheid aan wanneer u op nat terrein rijdt.

  •       Vermijd gladde terreinen tijdens het rijden op elektrische Steps
  •       Vermijd gladde terreinen tijdens het rijden op een elektrische Step

6. Rijd niet tijdens onweer

Regen en onweer kunnen het rijden op een elektrische Step gevaarlijk maken. Als het echter onweert, stop dan onmiddellijk met rijden en ga snel op zoek naar een schuilplaats. Bliksem is uiterst gevaarlijk, vooral wanneer u op een elektrische Step rijdt.

7. RTM (Lees de handleiding)

Er wordt veel werk verricht om ervoor te zorgen dat handleidingen informatief, beknopt, nauwkeurig en gemakkelijk te lezen zijn. De handleidingen moeten informatie bevatten over montage, gebruik, onderhoud en nog veel meer. Het lezen van de handleiding is de eerste en belangrijkste stap om vertrouwd te raken met alle bedieningselementen van uw e-Step.

8. Begrijp uw staat en lokale wetten

Of u legaal kunt rijden op uw elektrische Step hangt volledig af van de verschillende mix van staat en lokale wetten. In uw staat zijn e-Steps misschien toegestaan, maar in uw stad misschien niet. Stel jezelf een paar belangrijke vragen om de staat en lokale wetten met betrekking tot e-bikes te begrijpen. Al deze vragen worden beslist op het niveau van de staat of op lokaal niveau. Het is het beste dat je op de hoogte bent van al deze zaken.

  •       Mag je op de stoep rijden?
  •       Mag je op fietspaden rijden?
  •       Mag je oversteken bij kruispunten?
  •       Heb je een geldig rijbewijs nodig?

9. Gebruik handsignalen

Het is belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving. Het onderdeel van omgevingsbewustzijn omvat ook het geven van handsignalen aan voorbijgangers. Links afslaan, rechts afslaan of stoppen zijn enkele van de elektronische richtingaanwijzers die met armbewegingen worden gegeven.

De signalen variëren van gemeenschap of regio tot regio. In sommige gemeenten kunt u ook rechts afslaan door uw linkerarm uit te steken. Dit is gebruikelijk genoeg dat u, als bestuurder of voetganger, zich ervan bewust moet zijn.

  •       Gebruik van handsignalen tijdens het rijden op een elektrische Step
  •       Gebruik van handsignalen tijdens het rijden op een elektrische Step

Zorg ervoor dat je snel achter je kijkt om te zien of er voetgangers zijn voordat je een bocht maakt. Wees ook extra voorzichtig, want niet alle elektrische Steps kunnen met één hand worden bediend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.